Schuldsaldoverzekering


De schuldsaldoverzekering (soms afgekort SSV) is de verzekering die ervoor zorgt dat het resterende, nog niet terugbetaalde bedrag van een hypothecair krediet door de verzekeringsmaatschappij betaald wordt en dus niet meer terugbetaald moet worden door de partner of de erfgenamen, indien de verzekerde die het hypothecair krediet afgesloten heeft,overlijdt. De schuldsaldoverzekering is dus een vorm van overlijdensverzekering. Dankzij deze verzekering kan men, in geval van overlijden, vermijden dat de maandelijkse aflossingen voor de overlevende partner plots te hoog worden en dat deze hierdoor in financiële moeilijkheden geraakt, of dat de erfgenamen bijvoorbeeld het huis moeten verkopen. Bij een overlijden worden inderdaad niet alleen de bezittingen geërfd, maar ook schulden. Een schuldsaldoverzekering is in dat geval voor de nabestaanden een grote opluchting. Voor de bank is het een zekerheid dat het geleende bedrag terugbetaald wordt, zelfs indien u overlijdt. De uitgekeerde som zal geleidelijk aan afnemen, evenredig met het afbouwen van de openstaande schuld.

Samengevat : Mocht je overlijden tijdens de looptijd van het krediet, betaalt de bank via een schuldsaldoverzekering de uitstaande schuld gedeeltelijk of geheel terug. Je nabestaanden hoeven zich dus geen zorgen te maken over de terugbetaling van het woonkrediet.


Er bestaan verschillende soorten schuldsaldoverzekeringen : bel ons voor een vrijblijvende offerte 050/62.62.22 of vul het contactformulier inErkenning FSMA 44294 A B. Let op, geld lenen kost ook geld. Aanbod onder voorwaarden

Schuldsaldoverzekering