Coronavirus : reisverzekering - annulatieverzekeriing

Het coronavirus en uw reisverzekering


reisverzekering corona


De medische reisbijstand:

Hebt u een reisverzekering onderschreven bij Europ Assistance België (medische bijstand)?
In dat geval zal Europ Assistance België u bij een medisch probleem ter plaatse helpen, maar zal hierbij steeds de regels moeten naleven die door de plaatselijke overheden opgelegd zijn (bvb. toegang tot de steden of tot de hospitalen) en rekening moeten houden met de sanitaire regels die door de bevoegde instanties worden uitgevaardigd (bvb. quarantaine).

Reizigers die tijdens een verplaatsing in het buitenland door het Corona Covid-19 besmet zijn, moeten zeer nauwkeurig alle regels van afzondering naleven, elk contact met andere mensen vermijden en contact opnemen met hun reisbijstandsmaatschappij die hen de nodige aanbevelingen zal geven.

In sommige omstandigheden zal uw reisbijstand nauw samenwerken met de Belgische diplomatieke vertegenwoordiging ter plaatse in het kader van gegroepeerde repatriëringen.


De technische bijstand aan het voertuig:

Voor personen die zich verplaatsen in een zone die gedekt is door de technische bijstand aan het voertuig (bvb. in het noorden van Italië), is de procedure gelijkaardig als voor medische problemen. Europ Assistance zal alles in het werk stellen om ter plaatse de nodige pechverhelpingsdienst te sturen, maar zal rekening moeten houden met de door de overheid opgelegde sanitaire regels en zal enkel kunnen optreden voor zover de toegang tot de zone niet afgesloten is door het Coronavirus of beperkt wordt door de plaatselijke overheden.


De reisannulatieverzekering NoGo Europ Assistance

Epidemieën en pandemieën zijn niet gedekt door de reisannulatieverzekering NoGo van Europ Assistance Belgium. Hetzelfde geldt indien een land of een gebied getroffen wordt door een “lockdown”.
Als u uw reis wenst te annuleren of uit te stellen, neem dan contact op met uw touroperator of luchtvaartmaatschappij om te weten of een uitstel, een wijziging of een annulatie van uw reis tot de mogelijkheden behoort.
 

Nuttige links

– https://www.info-coronavirus.be
– https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019
– Voor Italië: http://www.salute.gov.it/portale/home.html
– 20 seconden om uw handen efficiënt te wassen
– De FOD Economie: https://economie.fgov.be/nl/themas/ondernemingen/het-coronavirus-en-zijn/gevolgen-van-het-coronavirus


Klanten van Europ Assistance Belgium kunnen ook terecht op de volgende FAQ-pagina.


reisverzekering