Pensioensparen

 

Pensioensparen zelfstandige : VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen)

U kunt uw investering volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen. Dit betekent dat u tot 50% (exclusief gemeentebelasting) van uw bijdrage terugwint, omdat u minder belastingen betaalt. Bovendien dalen ook uw toekomstige sociale bijdragen. De fiscale voordelen hangen af van uw individuele omstandigheden en van de fiscale wetgeving die van toepassing is. Deze kunnen in de toekomst wijzigen.

Een VAPZ is interessant als u weet dat het gemiddeld wettelijk pensioen voor zelfstandigen in België relatief laag is. Niet evident om dan te genieten van een zorgeloos pensioen. Vandaar dat veel zelfstandigen aanvullende verzekeringen afsluiten om hun levensstandaard ook na hun pensioen te behouden. 

Voor VAPZ werken wij onafhankelijk samen met verschillende partners


 

Pensioensparen particulier

Ook voor prive-personen vinden we samen een oplossing. Actief sparen wanneer u wilt, sparen over een langere termijn met een vooraf gekend rendement of sparen voor een comfortabeler pensioen. 
Met pensioensparen begint u best vroeg maar het kan ook later. Het levert u een flink extraatje op na uw carrière en zorgt tot dan alvast voor minder belastingen.
Voor pensioensparen werken wij onafhankelijk met verschillende maatschappijen.


 

Pensioen en vastgoedfinanciering : Gebruik uw aanvullend pensioen voor uw investering in vastgoed

Als zaakvoerder maakt voortdurend de afweging hoeveel loon u best uit uw vennootschap opneemt zodat u zowel binnen de vennootschap als privé voldoende middelen hebt om te investeren. Dat zorgt voor een financieel gezonde onderneming, maar bij een hypothecair privékrediet stuit u op beperkingen. Want hoe lager uw loon, hoe minder u kunt lenen voor uw privéwoning of tweede verblijf. U zult uw spaargeld moeten aanspreken of het gezinsinkomen onder druk moeten zetten om toch uw vastgoed te kunnen financieren. Via uw beroepsactiviteit spaart u voor uw pensioen. 

Wist u dat u uw aanvullend pensioen kunt aanwenden voor uw privé vastgoedfinanciering als alternatief voor de klassieke hypothecaire lening met mensualiteiten?

Wij werken onafhankelijk samen met verschillende partners voor deze manier van vastgoedfinanciering.Pensioensparen zelfstandige : IPT (Vrij Aanvullend pensioen voor Zelfstandigen)

Bent u zelfstandig bedrijfsleider? Dan ontvangt u uiteraard van uw bedrijf een maandelijkse vergoeding. Met een Individuele Pensioentoezegging of IPT kan het ook bijdragen aan uw aanvullend pensioen en tegelijk genieten van een voordelig belastingsregime. Uw onderneming sluit dan een verzekeringspolis af zodat u een bijkomend pensioen ontvangt bovenop uw wettelijk pensioen.

Een Individuele Pensioentoezegging kan afgesloten worden als u als zelfstandig bedrijfsleider een regelmatige maandelijkse vergoeding ontvangt. De toekenning van fiscale voordelen voor uw bedrijf en de toepassing van een verlaagde belastingvoet op het pensioenkapitaal kunnen enkel als er verschillende regels gerespecteerd worden. 

Voor IPT werken wij onafhankelijk via verschillende verzekeringsmaatschappijen.

 

 

Pensioenparen : RIZIV

Bent u arts, tandarts, apotheker of kinesitherapeut (als zelfstandige of loontrekkende)? Bent u geconventioneerd? Dan kunt u de tegemoetkomingen van het RIZIV gebruiken voor het opbouwen van een aanvullend pensioen.  

Pensioensparen