INVEST | Baloise Insurance hoogste kredietrating Standard & Poor’s (S&P) in Belgische verzekeringssector

Baloise Insurance krijgt van Standard & Poor’s hoogste kredietrating in Belgische verzekeringssectorKredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) heeft de rating van Baloise Belgium nv verhoogd van ‘A’ naar ‘A +’ met een stabiel vooruitzicht. De reden is de uitstekende kapitalisatie van het bedrijf, dat nu een toppositie heeft onder de Belgische verzekeraars. 

Dankzij de verbeterde kredietwaardigheid is Baloise Insurance koploper op de Belgische verzekeringsmarkt en versterkt ze zo haar status als veilige haven voor verzekeringsoplossingen en beleggingen.

'We zijn erg blij met de opwaardering van Standard & Poor's', zegt Henk Janssen, CEO van Baloise Insurance. 'S&P erkent het werk dat we hebben gedaan om ons risicodragend vermogen en operationele winstgevendheid te optimaliseren, terwijl we de reeks van diensten voor onze klanten uitgebreid hebben.'

In de huidige omstandigheden verwacht S&P bovendien dat Baloise Insurance die situatie ook de komende twee jaar zal kunnen aanhouden, want ze duidt de vooruitzichten als stabiel aan.