KNOKKE-HEIST | CULTUUR : fototentoonstelling van Stephan Vanfleteren 'Surf Tribe'

KNOKKE-HEIST | CULTUUR


De jaarlijkse fototentoonstelling brengt portretten van fotograaf Stephan Vanfleteren. In opdracht van het Cultuurcentrum trok hij de wereld rond om surfers te fotograferen. Het resultaat is Surf Tribe, een prachtige selectie uit meer dan 2500 zwart-wit portretten.

Surf Tribe overstijgt het competitiesurfen, het gaat ook om jong talent, levende legendes, oude surficonen, freesurfers, locals, surfhippies, bodysurfers, muzikanten,…

Hier geen blauwe zeeën, zilveren stranden, fluo surfkledij. Het gebruik van de zwart-wit portretten geeft een verrassend mooi contrast met de kleurrijke surfwereld.

Namen als Kelly Slater, Laird Hamilton, John John Florence, Gerry Lopez en Dean Vandewalle stonden voor zijn lens. Daarvoor reisde Vanfleteren naar de kusten van Hawaii, Frankrijk, Bali, Sri Lanka, Australië, Nieuw-Zeeland, Chocolate Islands en Californië om deze ‘surf familie’ samen te brengen.

Surf Tribe doorkruist de grenzen van de grote surfnaties en verdoken surfparadijzen op zoek naar mensen die de oceaan respecteren, de zee beminnen en de golven verafgoden.

Surf Tribe gaat over de vloeibare community met de natuur als zijn meester. De portretten van Stephan Vanfleteren tonen de surfer op zijn puurst.

De collectie Surf Tribe is ook gebundeld in een boek, te koop in CC Scharpoord.


Cultuurcentrum Scharpoord 
Maxim Willemspad 1 
8300 
Knokke-Heist


Bron : http://www.knokke-heist.be
Foto: Stephan Vanfleteren